Google збирає дані про локацію попри заборону користувачів у налаштуваннях, — Business Insider
31 травня 2021
31.05.2021

Google збирає дані про місцезнаходження, незважаючи на вимкнену передачу даних в налаштуваннях смартфонів.

Про це повідомляє Business Insider.

За даними видання, на запит компаній Digital Content Next та News Media Alliance суд оприлюднив нередаговані секції документів справи 2020 року компанії Google і влади штату Арізона, у яких Google звинувачували у зборі даних без згоди користувачів.

У документах йдеться, що для збору даних користувачів, зокрема про локацію, компанія використовує низку джерел, враховуючи дані через Wi-Fi-з’єднання та з застосунків від сторонніх осіб, які не пов’язані з компанією. Такі застосунки можуть бути недоступними для користування, якщо людина не дасть згоду на опрацювання даних.

У деяких випадках телефон можуть підключати до бездротової мережі самостійно. Таким чином, Google може отримувати дані без прямого використання користувачем пошуковика.

Також зазначається, що компанія намагалась переконати виробників смартфонів приховати функцію «Місцезнаходження» для користувачів, а також приховала налаштування приватності у нових версіях операційної системи Android.

«Коли Google тестували версії операційної системи Android, у яких було легше знайти налаштування приватності, користувачі активно використовували їх, що Google здалося “проблемою”, зазначено в документах. Щоб її розв’язати, Google вирішив “приховати” ці налаштування глибоко в меню», — йдеться у матеріалі Business Insider.

Колишній віце-президент компанії Джек Менцель визнав цю проблему.

Як повідомляють MediaSapiens, судовий процес над Google в Арізоні почався в 2020 році з позову генпрокурора штату. Він звинуватив компанію в нелегальному зборі даних користувачів.

Як повідомлялося раніше, ТОВ «Гугл» сплатив 1 000 000 гривень штрафу на вимогу Антимонопольного комітету України за невчасне подання інформації для розслідування про блокування облікового запису підприємця у додатку «Google Мій бізнес».